A szőlőt, a kandírozott gyümölcshéjat és a mazsolát 12 órára whiskybe áztatjuk. A marcipánt összekeverjük a barna
cukorral, a
szerecsendióval, a
fahéjjal, 6
tojássárgájával, a lekvárral, majd a
tojásfehérjékből vert kemény hab felét is óvatosan beleforgatjuk a masszába. A
lisztet összekeverjük a sütőporral és a beáztatott, lecsöpögtetett gyümölcsökkel, majd belekeverjük a tésztába. Végül a
tojáshab másik felét is beleforgatjuk. Az így kapott masszát ki
vajazott kerek tortaformába öntjük és megszórjuk a fél
mandulákkal. A félretett
tojássárgájákat összekeverjük
tejjel és ezzel a keverékkel megkenjük a
mandulákat. Előmelegített sütőben 150°C-on 90 percig sütjük úgy, hogy 45 perc után egy meg
vajazott
zsírpapírt teszünk teszünk a süti te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>