» 200 g puha vaj » 200 g kristálycukor » 1 teáskanál narancsvirág-esszencia » egy csipet só » 4 tojás » 150 g búzaliszt » 100 g kukoricaliszt » 3 teáskanál kakaópor » 2 teáskanál sütőpor » 2 evőkanál tej » 150 g őrölt mogyoró » 250 ml konyak vagy rum » 2 evőkanál baracklekvár » 200 g porcukor » aprított mogyoró és mandula
A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, az esszenciával, a sóval, a tojásokkal, a kétféle liszttel, a sütőporral, a kakaóporral, az őrölt mogyoróval, a tejjel és 100 ml alkohollal. Az így kapott masszát egy kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 60-70 percig sütjük. A porcukrot összekeverjük a megmaradt alkohollal és 4-5 evőkanál vízzel. Az így kapott mázzal bevonjuk a tortánkat és mogyoróval és mandulával díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom