A
lisztet összekeverjük 65 g
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
sóval és a
tojással. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vajat a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután jól összedolgozzuk az egészet. 30 perc pihentetés után a tésztát 26 cm-es tortaformába simítjuk és a széleket is befedjük. A villával megszurkált tésztát előmelegített sütőben 200°C-on 20-25 percig sütjük. A megmosott epret kicsumázzuk és elfelezzük, majd megszórjuk egy evőkanál
cukorral. Az
eperszirupban feloldjuk az
eperzselét, egy kis
vízzel felhígítjuk és felforraljuk. Miután a tűzről levettük, hozzáadjuk az
eperlikőr egy részét. Az elősütött tésztára rátesszük az epreket, leöntjük a tortazselével és ráöntjük a maradék likőrt. A 3
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a megmaradt cukrot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. A habot a gyümölcs te
tején elegyengetjük és pisztáciával megszórjuk. Végül 2-3 percig továbbsütjük grill sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>