Egy tálban a
kakaóhoz keverjük a porcukrot, 6
tojásfehérjét felverjük a kristály
cukorral, majd a
kakaós keveréket is a habba forgatjuk. Két 20 cm-es kör formába eloszlatjuk a felét, majd rászórjuk a dió és a pisztácia egyharmadát, a maradék habot pedig egy harmadik kör alakú formába nyomjuk cikkcakk formában, majd a maradék diót és pisztáciát rászórjuk, és előmelegített sütőben 140 C-on másfél órát sütjük. Eközben a csokit megolvasztjuk, majd hozzákeverünk négy
tojássárgáját, 2 kanál
narancslikőrt. A fehérjéket felverjük a por
cukorral, majd ezt is a csokis krémbe forgatjuk, és hűtőbe tesszük. Ezzel töltjük meg a habc
sóklapokat úgy, hogy a cikkcakkos kerüljön felülre, közéjük tesszük a feldarabolt
narancsot is, majd 5-6 órára hűtőbe tesszük. Végül a
sajtkrém, a
joghurt és a
narancslé keveréket külön tálba tesszük, a
narancshéjforgácsot a tortára szórjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>