Az átszitált
lisztet dolgozzuk össze az olajjal, a
vaj háromnegyed részével és egy csipet
sóval. Adagoljunk hozzá gyúrás közben egy kis vizet, majd fél óráig pihentessük.
Pucoljuk meg és vágjuk karikákra a répát, néhányat tegyünk félre és
sós
vízben pároljuk meg. A többit dolgozzuk össze egy deci
vízzel, a
cukorral, egy kis
sóval és
vajjal. Takarékon így főzzük puhára. Ezután botmixerrel keverjük simára és dolgozzuk hozzá a
tejszínt és a
vajat.
A kinyújtott tésztát helyezzük egy sütőedénybe, kanalazzuk rá a masszát, tegyük rá a répakarikákat és hintsük meg a por
cukorral. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A te
tejét dekoráljuk
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>