A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 50 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojásfehérjét és a felszeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. A meghámozott, kicsumázott és felnégyelt
almát felszeleteljük, megszórjuk
fahéjjal és 65 g
cukorral. A tésztánk kétharmadát kinyújtjuk úgy, hogy egy kerek tortaformát kibélelhessünk vele. Az őrölt
mandulát és a morzsát összekeverjük, majd meghintjük vele a tésztát, végül rárakosgatjuk az
almaszeleteket. A megmaradt tésztát akkorára nyújtjuk, hogy befedje a piténket, majd összenyomkodjuk a pite szélével és megszurkáljuk egy villával. Előmelegített sütőben 200°C-on 50 percig sütjük. 20 perc után a
tojássárga és a
tejszín keverékével megkenjük a piténk te
tejét. Végül a
cukor, egy kevés
fahéj és a
mandula keverékével megszórjuk a pitét.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>