A
vajat habosra verünk 150 g
cukorral, a
sóval, 1 vaníliás
cukorral, 1
tojással, a reszelt
citromhéj felével és a
fahéjjal vagy
korianderrel. 300 g búza
lisztet és 50 g kukorica
lisztet hozzákeverünk a masszához a sütőporral együtt, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszánkat ki
vajazott tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A lecsöpögtetett barackokat elrendezzük a süti te
tején, majd megszórjuk mazsolával és
mandulapehellyel a közöket. A megmaradt
tojásokat 2 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzákeverjük a maradék cukrot, vaníliás cukrot,
citromhéjat és jól összekeverjük. Ezután beledolgozzuk a maradék
lisztet és sütőport, majd az így kapott masszát a barackok közé öntjük és ugyanolyan hőmérsékletre visszatesszük még negyed órára a sütit a sütőbe. Végül a felmelegített lekvárral megkenjük a kész sütinket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>