A
vajat habosra verünk 150 g
cukorral, a
sóval, 1 vaníliás
cukorral, 1
tojással, a reszelt
citromhéj felével és a
fahéjjal vagy
korianderrel. 300 g búza
lisztet és 50 g kukorica
lisztet hozzákeverünk a masszához a süt?porral együtt, és az egészet alaposan összekeverjük. A masszánkat ki
vajazott tepsibe öntjük. El?melegített süt?ben 200°C-on 15 percig sütjük. A lecsöpögtetett barackokat elrendezzük a süti te
tején, majd megszórjuk mazsolával és
mandulapehellyel a közöket. A megmaradt
tojásokat 2 ev?kanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzákeverjük a maradék cukrot, vaníliás cukrot,
citromhéjat és jól összekeverjük. Ezután beledolgozzuk a maradék
lisztet és süt?port, majd az így kapott masszát a barackok közé öntjük és ugyanolyan h?mérsékletre visszatesszük még negyed órára a sütit a süt?be. Végül a felmelegített lekvárral megkenjük a kész sütinket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>