A mazsolát beáztajuk, majd lecsöpögtetjük. A
lisztet elkeverjük a
cukoral, vaníliás
cukorral,
sóval és
tojással. A
tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd belekeverjük a Rama
margarint. Hozzáadjuk a
tojásos
liszthez, és összegyúrjuk. 1 evőkanál mazsolát félreteszünk, a maradékot a
mandulával együtt beledolgozuk a tésztába, majd fél órán át pihentetjük.
A kuglófformát ki
vajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beltesszük a tésztát, majd még 20 percig kelesztjük. Utána előmelegített sütőben megsütjük.
A porcukrot 4 evőkanál
vízzel és a
narancs héjával elkeverjük. A kihűlt kuglófot kiborítjuk, bevonjuk a mázzal, és megszórjuk a mazsolával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>