A
tojássárgákat a
cukorral habosra kavartam, utána hozzáadtam az olajat majd a
tejet,utána a
citrommal felfuttatott szódaport,majd ezzel is kavartam, utána a
lisztet apránként hozza tettem és legvégül lazán a felvert
tojáshabot.
Ekkor,egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem és megkentem egy kis olajjal.
Kiraktam a tepsi aljat a meghámozott és vékonyra szeletelt
almával.
Meghintettem az
almát őrölt
fahéjjal
Erre rá öntöttem, kb. a tészta háromnegyed részét.
A maradék tésztába bele kevertem a
kakaót és rá öntöttem a fehér tésztára.
Eligazítottam szép márványosra és közepes hőfokú sütőbe toltam.
Fogpiszkálóval ellenőriztem a sütést.
Langyoson kiborítottam egy nagyobb fadeszkára és lehúztam róla a sütőpapírt.
Elkészítettem a krémet:
Feloldottam a pudingport egy kevés
tejbe,hozzátettem a maradék
tejet és állandóan keverve sűrűre főztem, úgy,hogy ne legyen csomós.
Amíg hűlt a puding,addig a
vajat kikevertem a por
cukorral habosra.
A majdnem kihűlt pudingot apránként hozza kavartam a
vajas krémhez.
Ezt a
vajas pudingos krémet rákentem egyenletesen a tészta
almás felére.
A te
tejét
kakaó porral hintettem be.
Szerző:
cirmicica Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>