A forró vizet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a
tojásokat, és egy konyhai robotgép segítségével habosra keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot és a cukrot is. Egy külön tálban összekeverjük a
lisztet, a keményítőt és a sütőport is, majd ezeket is hozzáöntjük a többihez, és jó alaposan elkeverjük a masszát. Mielőtt a tésztát tortaformába öntjük, hozzáadjuk még a reszelt
narancshéjat is, majd közepes fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük.
Eközben elkészítjük a tölteléket: egy keverőtálba töltjük a
narancslevet, beleszórjuk a
zselatint, a cukrot, és felmelegítjük, hogy elolvadjanak a
narancslében. Eközben a
tejszínt kemény habbá verjük, és ebbe öntjük bele a
zselatint. Az egészet jó alaposan elkeverjük, majd a krém felét a hűtőben 10 percig állni hagyjuk. Eközben a
narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről a hártyát is leszedjük, és kis darabokra szedjük szét. A krémbe dobjuk a
narancsokat, majd kettévágjuk a megsült piskótát, és az al
só lapra kenjük a
narancsos krémet. Erre rátesszük a másik piskótalapot, kivesszük a hűtőből a krém másik felét, és ezzel megkenjük.
narancsszeleteket teszünk a te
tejére díszítésképpen, majd az egészet megszórjuk
kakaóval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>