4 dkg
vajat addig keverünk, amíg habos nem lesz, majd hozzáadjuk a
tojást, a reszelt
almát, a darát, a cukrot, a
sót és a
tejet, és az egészet jó alaposan összekeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formálható legyen, majd gombócokat csinálunk belőle. Egy kicsit állni hagyjuk, majd egy lábosba vizet töltünk, felforraljuk, és a gombócokat beletesszük. Megvárjuk, amíg a
víz újból felforr, ekkor megemeljük a gombócokat, majd még kb. 10 percig főzzük őket. Eközben a
vajat felolvasztjuk, a
fahéjat összekeverjük a por
cukorral. Végül a gombócokat az olvasztott
vajra kiszedjük, és megszórjuk őket a
fahéjas
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
Vicus
2010-04-09 13:40
Ez a recept nekem egyáltalán nem sikerült,nagyon sok zsemlemorzsa kellett hozzá,mert nagyon híg volt,aztán szét főtt az egész ,ki kellett dobni.Úgy gondolom ezt valaki kitalálta,de soha nem csinálta meg.Ha valaki megcsinálta kérem írjon róla,ha sikerült,ha nem.Köszönöm előre.