Omlós tészta:
Egy tálban felverjük s
tojást, hozzáadjuk a
sót, a cukrot. Addig keverjük, míg habos lesz. Szitáljuk át a
lisztet, szórjuk a krémbe a
citromhéjjal vagy vaníliával vagy rummal együtt. Keverjük össze, vegyünk ki maréknyi darabokat, és morzsoljuk össze. Akkor jó, ha kis csomókban összeáll. Tegyük a tésztát
lisztes felületre és keverjük össze a
vajjal enyhén dagasztva. Formázzunk belőle egy golyót, és 1 órát pihentessük a hűtőben.
Az epret mossuk meg és csumázzuk ki. A felét tegyük egy tálba a
cukorral, és hagyjuk 1 órát állni. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra, és vágjuk ki belőle hat kört pogácsaszaggatóval.
vajazzuk ki a kis tortaformákat, és béleljük ki a tésztával. Az aljukat szurkáljuk meg villával, és sütőpapír köröket tegyünk rájuk, és szórjunk rá babszemeket. Így süssük 10 percig.
Tegyük a
vajat egy mély tálba, és villával vagy habverővel addig dolgozzuk, míg meg nem lágyul.
Csepegtessük le az epret, passzírozzuk át egy szűrőn, és adjuk hozzá a
vajhoz. Addig keverjük, míg homogén nem lesz.
Amikor kihűlnek, vegyük ki őket a formákból, és kanalazzuk bele az
epres krémet a belsejükbe. Díszítsük a te
tejüket
eperrel és
mentalevéllel.
mindössze 30 perc alatt elkészül, és 1 óra alatt kihűl.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>