A tésztához felolvasztjuk a
vajat vagy Rama
margarint, és hűlni hagyjuk. A sütőporral elkevert
lisztet jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. A vanillin
cukorral és
cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a
tojást,
tojáslikőrt, a folyékony
vajat vagy Rama
margarint, végül szorosan lezárjuk az edény fedelével.
Többször, összesen 15-30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd keverőkanállal vagy habverővel az egészet gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
A tésztát ezután (30x40 cm-es, kikent,
lisztezett) sütőlemezre tesszük, elsimítjuk a te
tejét és a sütőbe helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 15-20 perc
A süteményt sütemény
rácsra helyezett sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
A mázhoz kis darabokra vágjuk a tortabevonó
csokoládét, az olajjal kis edényben
vízgőz felett alacsony hőfokon felolvasztjuk, és simára keverjük.
A süteményre simítjuk a
csokoládé kétharmad részét és a tortadarát rászórjuk. A megmaradt egyharmadot sütőpapírra öntjük, elsimítjuk és száradni hagyjuk.
Ha megszáradt, késsel kis forgácsokat kaparunk a
csokoládéból, ezzel díszítjük a süteményt.
Ötlet:
A
csokoládés kockát (26 cm átmérőjű kikent, sütőpapírral bélelt) tortaformában is megsüthetjük. Ehhez a hozzávalók mennyiségét a felére csökkentjük, és a megadott hőmérsékleten kb. 40 percig sütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Összesen:
109g fehérje, 420g
zsír
814g szénhidrát
33 910 kJ, 8100 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>