A tésztához felolvasztjuk a
vajat vagy Rama
margarint, és h?lni hagyjuk. A süt?porral elkevert
lisztet jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk. A vanillin
cukorral és
cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a
tojást,
tojáslik?rt, a folyékony
vajat vagy Rama
margarint, végül szorosan lezárjuk az edény fedelével.
Többször, összesen 15-30 másodpercig er?sen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek, majd kever?kanállal vagy habver?vel az egészet gondosan átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
A tésztát ezután (30x40 cm-es, kikent,
lisztezett) süt?lemezre tesszük, elsimítjuk a te
tejét és a süt?be helyezzük.
Fels?/al
só h?fok: kb. 180°C (el?melegítve)
légkever?s süt?nél: kb. 160°C (el?melegítve)
gázsüt?nél: 2-3-as fokozat (el?melegítve)
sütési id?: 15-20 perc
A süteményt sütemény
rácsra helyezett süt?lemezen hagyjuk kih?lni.
A mázhoz kis darabokra vágjuk a tortabevonó
csokoládét, az olajjal kis edényben
vízg?z felett alacsony h?fokon felolvasztjuk, és simára keverjük.
A süteményre simítjuk a
csokoládé kétharmad részét és a tortadarát rászórjuk. A megmaradt egyharmadot süt?papírra öntjük, elsimítjuk és száradni hagyjuk.
Ha megszáradt, késsel kis forgácsokat kaparunk a
csokoládéból, ezzel díszítjük a süteményt.
Ötlet:
A
csokoládés kockát (26 cm átmér?j? kikent, süt?papírral bélelt) tortaformában is megsüthetjük. Ehhez a hozzávalók mennyiségét a felére csökkentjük, és a megadott h?mérsékleten kb. 40 percig sütjük.
Sütési id?: 15-20 perc
Összesen:
109g fehérje, 420g
zsír
814g szénhidrát
33 910 kJ, 8100 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>