Előmelegítem a sütőt 190 C-ra. Gőz fölött kevergetve összeolvasztok: 20 dkg darabokra tört étcsokit 5 dkg
vajjal és amint kihűlt robotgéppel összekeverem a lágy és fényes csokit 2
tojással, 15 dkg
cukorral 1 evőkanál langyos
tejben feloldott 2 teáskanál instant kávéval, 5 dkg
liszttel meg 1 teáskanál sütőporral. Ez követően apró darabokra vágok 20 dkg étcsokit. 10 dkg diót száraz serpenyőben illatosra pirítok. Amikor már langyos a dió. akkor turmixban durvára örlöm, és ezt is belekeverem a tésztába, akár csak a csokidarabokat. Most 2 jókora, sütőpapírral borított sütőlapra 1/2 teáskanálnyi kupacokat teszek egymás mellé a tésztából úgy, hogy legyen köztük 3-3 centi üresen hagyott hely. Ezeket 7-8 perc alatt készre sütöm. Végül az összes kekszet belemártogatom megolvasztott fehér csokiba.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>