A
vajhoz hozzákeverünk 5 dkg
lisztet, majd hűtőbe tesszük. A maradék
liszthez hozzáöntjük a rumot és az
ecetet (vagy
citromlevet), majd hozzákeverjük a
tojássárgáját, és kevés
sót szórunk rá. Kevés langyos vizet öntünk hozzá, hogy olyan állaga legyen, mint a rétestésztának, majd állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk úgy, hogy a tészta közepe vastagabb legyen. Ide a közepébe tesszük a
lisztes
vajat, majd széleit behajtogatjuk, és újra kinyújtjuk, ezúttal téglalap alakúra. A két végét középre behajtjuk, majd hűtőbe tesszük. Ezután újból kinyújtjuk, és mindezt még négyszer megcsináljuk. Ekkor öt egyforma részre vágjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. A mazsolát leforrázzuk, majd ázni hagyjuk, ezután összekeverjük a dióval és a
cukorral. Fogunk egy tortaformát, és az aljára tesszük az első kinyújtott tésztát. Erre tesszük a mazsolás keverék negyedét, majd kevés olvasztott
vajat locsolunk rá. Ekkor egy újabb tésztát teszünk rá, és az összeset ugyanígy rétegezzük. Mikor elkészült, sütőbe tesszük, és készre sütjük. Eközben a
mézhez 2,5 dl vizet adunk, így felforraljuk, majd a torta te
tejére kenjük. Megvárjuk míg kihűl, majd kínálhatjuk is.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>