Dörzsöljük meg a birs
almát, és mossuk meg. Hámozzuk meg és vágjuk negyedekre, magozzuk ki, és vágjuk fel gerezdekre, majd tegyük egy tálba és öntsük bele
citromlevet és vizet, fele-fele arányban. A
narancslevet öntsük egy nyeles edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük melegíteni, amíg a
cukor feloldódik. Vágjuk fel a
narancsot vékony csíkokra. Dobjuk forrásban lévő
vízbe. Tegyük bele a birs
almagerezdeket. Főzés közben ne jöjjenek fel a
víz te
tejére! 15-20 percig főzzük lassú tűzön. Szedjük ki a birs
almákat, tegyük egy kompótos tálba, és locsoljuk meg a maradék
citromlével. A főzőlevet forraljuk be a cukros
narancslével szirupszerűre, és öntsük a gyümölcsökre. Hűtve kínáljuk. 40-50 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>