Ha fagyott az
eper kiolvasztjuk, ha friss megmossuk és kicsumázzuk. A
zselatinlapokat kis darabokra vágjuk. Az
eperb?l néhány szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk. Az
eperpépet átsz?rjük, és egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú t?zön melegítjük. A
zselatint kinyomjuk, beletesszük az
eperpépbe, és addig keverjük, míg a
zselatin felolvad. Levesszük a t?zr?l, és hagyjuk kih?lni. Felverjük a
tejszínhabot, a végén hozzáadjuk a porcukrot. A forma aljára süt?papírt teszünk. Óvatosan összekeverjük az
eperpépet a
tejszínhabbal, és a formába öntjük. H?t?ben 5-6 órát állni hagyjuk.
Késsel elválasztjuk a zselét a forma oldalától és kiborítjuk.
eperszemekkel díszítsük meg és tegyük vissza a h?t?be. Hidegen tálaljuk,
tejszínhabbal és
eperrel díszíthetjük. Mindössze 45 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>