Az üvegbe cukrot szórunk, majd teszünk rá egy réteget valamilyen idénygyümölcsből. Egy réteg cukrot teszünk rá, majd rálocsoljuk a nátrium benzoátos rumot. Az üvegre egy kistányért teszünk, majd később ugyanígy teszünk rá egy réteget az éppen érő gyümölcsből. Ezt egészen nyár végéig folytathatjuk különböző gyümölcsökkel. Ha sárga, vagy őszibarackot,
almát vagy körtét teszünk bele, vágjuk le a héjukat, majd tegyünk
ecetes
vízbe néhány órára.
Mindig legyen annyi lé az üvegben, amennyi ellepi, és egyszerre mindig csak egy réteget tegyünk bele. 2-3 naponta tehetünk egy újabb réteget. Amikor tele az üveg, te
tejére szórjunk cukrot, öntsünk rá rumot, majd zárjuk le.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>