Jéghideg dinnye-és szágóleves receptHány személyre: 4 személyre
					» 4 db kisebb charentais vagy galia dinnye
» egy szelet görögdinnye, 1 cm-es kockára szelve
» 1 szelet sárgadinnye, 1 cm-es kockára szelve
» leves:
» 200 g szágó
» 300 ml 
tej» 150 ml kókuszdió
tej» 50 ml 
tejszín
» 1 zöld
citrom leve
» juharszirup az ízesítéshez				
 
				
					Vágjuk ki a dinnye aljukat, hogy egyenesen üljenek. A te
tejükből vágjunk le 4 cm-es darabot, vegyük ki a magokat, és hűtsük le a dinnyét.
Tegyük a szágót a lábosba, öntsük fel annyi 
vízzel, hogy befedje, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzük 40-45 percig. Amikor megfőtt öblítsük le hideg 
vízzel. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 
Keverjük össze a 
tejet, a 
kókusztejet és 
tejszínt. majd tegyük bele a zöld
citrom levét és a juharszirupot. Édesítsük, és tegyük bele a szágót, és keverjük össze. Tegyük 4 órára hűtőbe. A dinnyekockákat tegyük a dinnyehéjakba, és merjük bele a levest.
Elkészítési idő: 1 óra.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>