» 2 egész tojás » 150 ml tej » 1 ek. porcukor » 1/4 narancs reszelt héja » 1/4 tk. őrölt fahéj » 4 szelet fehér kenyér » Créme fraiche( krémföl) vagy ricotta a tálaláshoz » töltelék: » 100 g malnapép » porcukor » 150 g válogatott nyári bogyósgyümölcsök
Töltelék:
Tegyük egy lábosba a málnapépet, és tegyünk bele egy kevés porcukrot. Adjuk hozzá a gyümölcsöt, és főzzük lassú tűzön 15 percig.
Verjük fel a tojásokat a cukorral, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal. Mártsuk a kenyereket a masszába. Melegítsük fel a vajat, és süssük meg benne a kenyereket, majd vágjuk el őket átlósan. Tegyünk mindegyik tányérra egy fél szelet pirítóst, tegyük rá a gyümölcsöt és egy kanál tejfölt. A tetejére helyezzük a másik fél kenyeret és szórjuk meg porcukorral.
Elkészítési idő: 30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom