» 3 evőkanál (60ml) ghí vagy olaj » 1/2 teáskanál (2ml) feketemustármag » 1/2 teáskanál (2ml) római kömény » egy 5cm-es fahéjrúd » 3-4 szárított, tört chili » 1/2 teáskanál (2ml) kurkuma » 3 1/2 pohár (875ml) kemény, érett paradicsom meghámozva és nagyobb darabokra vágva » 2/3 pohár (165ml) cukor » 1/2 pohár (125ml) mazsola (elhagyható) » 1/2 teáskanál (2ml) só
1
A ghít vagy az olajat közepes lángon felhevítjük egy nagy, vastag fenekű serpenyőbe. A forró olajban kipattogtatjuk a mustármagot. Hozzá adjuk a római köményt és a fahéjat. Ha a fahéj egy kicsit megsötétedik, beleszórjuk a tört chilit és a kurkumát, majd rögtön utánna a feldarabolt paradicsomot. Kevergetve közepes lángon 10 percig fűzzük.
2
Hozzáadjuk a cukrot, a mazsolát és a sót. Ha hígabb csatnit szeretnénk, 5 pecig főzzük, ha lekvárszerűt, akkor 15 percig, illetve amíg a csatni sűrű és fényes-mázas nem lesz. Melegen és hidegen egy aránt tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom