Megtisztítjuk a húst, bedörzsöljük durvára tört
borókabogyóval,
sóval és őrölt
borssal. Körös- körül felforrósított olajon megpirítjuk. A vörösbort aláöntjük, lefedjük és 35-40 perc alatt előmelegített sütőben 240°C-on megsütjük. Saját levével közben meglocsoljuk. A cukrot világosra pirítjuk a mártáshoz. Húslevessel felöntjük, a kimagozott cseresznyét beletesszük és forraljuk 4-5 percig. Levéve a tűzről
sóval, őrölt
borssal ízesítjük. A
narancs levét és a lereszelt sárga héját meg a
konyakot hozzáadjuk. Felszeleteljük a puha húst és a mártással kínáljuk.
Adjunk hozzá
burgonyafánkot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>