Az állat ne legyen több 3-4 hetesnél. A kibelezett, megtisztított malacot kívül-belül megmossuk,
sóval bedörzsöljük, majd 1-2 óra hosszat állni hagyjuk. Szárazra töröljük, belülről meghintjük
köménymaggal,
majoránnával, majd egy darab kenyeret vagy zsemlét teszünk a hasába, hogy a kicsorgó nedveket felszívja. A tepsi aljára hurkapálcákat teszünk és erre helyezzük a malacot, lábait a teste alá hajlítjuk. Füleit és a farkát alufóliába csavarjuk, nehogy megégjen. Forró sütőben, lassú tűzön sütjük, időnként megdörzsöljük füstölt
szalonnával. Ha sütés közben a malac bőrén hólyagok képződnének, villával, vagy hústűvel óvatosan felszúrjuk,
szalonnával elsimítjuk. Mikor már szép piros, ropogós a bőre, húsvágó deszkára rakjuk, fejét levágjuk, nehogy a fejben lévő gőzök megpuhítsák a ropogós bőrét. A malacot hosszában kettévágjuk és felszeleteljük. A tálon eredeti alakjára összerakjuk, szájába vele sült
almát vagy
citromot teszünk. Párolt
káposztával,
burgonyával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>