Áztassuk be a mazsolát a rumba vagy a
narancslébe. Válasszuk szét a
tojásokat. Verjük habosra a
tojássárgáját és a porcukrot. Keverjük bele a
tejet, a
tejszínt és a
lisztet. Forraljuk a tésztát 30 percig.
Zsírmentes, tiszta tálban verjük keményre a
tojásfehérjét 1 csipet
sóval, és közben szitáljuk hozzá a cukrot. Keverjük a
tojásfehérjehabot a tésztához. Adjuk hozzá a rumos mazsolát is.
Forrósítsuk fel az olvasztott
vajat egy bevonattal rendelkező serpenyőben. Öntsük a tésztát 1/2 cm magasan a serpenyőbe. Süssük mindkét oldalát aranysárgára. Tépkedjük szét a
tojásos tésztát kanállal és villával, ás szórjuk meg por
cukorral. Párszor megforgatva süssük pár percig, míg a
cukor karamellizálódik a tésztadarabokon. Tartsuk melegen a sütőben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>