Áztassuk be a
zselatint hideg
vízbe. Vágjuk be hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a belsejüket, majd adjuk a
tejhez. Forraljuk fel a rúddal együtt, majd húzzuk le a
tejet a tűzhelyről, és távolítsuk el a rudat.
Habverővel verjük krémessé a
tojássárgáját és a cukrot forró
vízfürdő fölött. Lassan keverjük a forró vaníliás
tejet a
tojáskrémhez. Nyomjuk ki a
zselatint, majd oldjuk fel a forró krémben.
Tegyük a krémet 1 órára a hűtőszekrénybe, míg épphogy elkezd zselésedni. Verjük keményre a habot, majd habverővel keverjük a krémhez. Töltsük a krémet hideg
vízzel kiöblített formákba, és a megfelelő dermedés érdekében tegyük 4 órára a hűtőszekrénybe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>