Egy tálba öntsük össze a tojáfehérjét, a mandulalikőrt, a mandulát és 480 g porcukrot, ebből gyúrjunk tésztát. Töltsük a tésztát közepes habzsákba és
A szilvákat megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a vaníliás cukrot, a sót, a cukrot, a tojást és a tejet. Ezeket ala
A puha vajat habosra keverjük és hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet apránként beleszórva megdagasztjuk.
Lisztez
A tészta alkatrészeit összegyúrjuk, alufóliába csomagolva fél órán keresztül pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, csillagokat sz
A mézet felmelegítjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.
A masszát letakarva, hűvös helyen legalább egy napig pihentetjük. Majd lisztes kézzel dión
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze és egy konyharuhával takarjuk le, majd a hűtőben pihentessük egy éjszakán át. Nyújtsuk ki és szaggassunk formákat a t
A gesztenyét héjában puhára főzzük, hidegvízzel leöntjük, és megtisztítjuk. A cukorból 3 dl vízzel és a vaníliarúddal szirupot főzünk. Beletesszük a g
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a citromlevet, majd gőz fölé állítva addig verjük, míg sűrű, fényes masszává
Ugrás a lap tetejére >>