A
szilvákat megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a vaníliás cukrot, a
sót, a cukrot, a
tojást és a
tejet. Ezeket alaposan összekeverjük, majd egy külön tálba összekeverjük az élesztőt és a
lisztet, és ezt is a többi összetevőhöz adjuk. Mindezt jó alaposan összegyúrjuk, majd egy barack nagyságú tésztát kinyújtunk, és valamilyen ka
rácsonyi motívumos szaggatóval kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát visszarakjuk a többihez, majd az egészből hengert formálunk, és egy gyúródeszkán ezt is kinyútjuk négyszög alakúra. Ezután összekeverjük a
mogyorót, a cukrot, a
fahéjat, a
tojást, a
tojásfehérjét, a rumot (vagy a
tejet), majd a kinyújtott tésztára kenjük, és rászórjuk a
szilvát. A tésztát felgöngyöljük, majd egy tepsibe rakjuk. A
tojássárgáját
tejbe tesszük, elkeverjük, és ezzel kenjük meg a tésztát, majd a kiszaggatott tésztákat az összetekert tészta te
tejére rakjuk. Megvárjuk, amíg egy kicsit megkel, majd közepes fokozaton kb. 30-40 percig sütjük, és már kész is az ehető adventi koszorú.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>