A lisztet, tojást, sót, kevés vizet jól összedolgozzuk, galuskaszaggatóval, kiszaggatjuk, sós vízben megfőzzük, és elkeverjük a zsírral, hogy ne ragadjon
A felaprózott hagymákat olajban megpároljuk, majd felöntjük a borral. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, az oregánót, a pirospaprikát és a bazsalikomot i
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az élesztőt, majd hozzákerül a só, a cukor, az olívaolaj és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos víz. Ezekből a hozzával
Pörköljük meg a fenyőmagot zsiradék nélkül 5 perc alatt. Robotgépben vágjuk apróra a rukkolát, a fenyőmagot, 5 evőkanál olajjal, a fokhagymával és a parme
Tésztát gyúrunk a lisztből, 3 tojásból, a sóból és az olajból. Folpakkba csomagolva fél órát pihentetjük.
Egy tálba halmozzuk a vékony szeletekre vágot
A lisztből és 3 tojásból, sóval tésztát gyúrunk, becsomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk, a gyömbért megpucoljuk, és ler
Az összetört gesztenyét a tejszínnel kikeverjük, majd a megsütött fánkokat ezzel megtöltjük. A tejszínt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felverjük, majd
Elkészítjük az édes palacsintát.
Az áttört gesztenyemasszát simára keverjük a cukorral, a kevés citromlével, a 3 dl tejszínből felvert hab harmadával, a
Ugrás a lap tetejére >>