A
mogyorót megpirítjuk, majd harmadát felaprózzuk, a többit egy serpenyőbe tesszük. A cukrot felöntjük 2 kanál
vízzel, karamellizáljuk, majd az egészet a
mogyoróra folyatjuk. Ezután 10 deka
vajat elkeverünk2 kanál
cukorral és a megkötött, összetört
grillázs kétharmadával. A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd megsütjük belőle a palacsintákat. Ezután megkenjük őket a
grillázsos
vajjal, az összeset feltekerjük, tepsibe tesszük, és 10 percre sütőbe rakjuk. Eközben a maradék
vajat és a csokit megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a
tejfölt és a likőrt. Végül a palacsintákra szórjuk a félretett
mogyorót és a megmaradt
grillázst, meglocsoljuk az öntettel, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>