A mazsolát beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A
tejet felfőzzük a
cukorral, majd belekeverjük a
fahéjat, a diót és a
narancshéjat, majd 1 percig főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mazsolát és a rumot.
A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, majd négyrét hajtogatjuk, tűzálló tálba téve sütőben felmelegítjük.
A mártáshoz a
tejszínt felverjük. A cukrot kikeverjük a
tojássárgájával, keményítővel és 1 dl
tejjel. A vanília rudat behasítjuk, majd a maradék
tejjel felforraljuk. Utána kivesszük a vaníliát, a
csokoládét pedig felolvasztjuk a
tejben, majd állandó keverés mellett a
tojáshoz adjuk, és besűrítjük. Utána hozzáadjuk a
tejszínhabot, és a mártást a palacsintákra öntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>