A töltelék hozzávalóit egy lábosba tesszük, majd az egészet addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ezzel a töltelékkel megkenjük a palacsintákat, az összeset egymásra tesszük. A legfelsőre nem kenünk már tölteléket. Ezután egy nagy benedvesített szalvéta közepére
vajat kenünk, rátesszük a palacsintákat, és megkötjük úgy, hogy gömb formája legyen. Eközben a
tejet felforraljuk, beletesszük a
vajat, majd ebbe tesszük a palacsintagömböt. Így negyed órát főzzük, majd kivesszük. Eközben elkészítjük a krémet: a
tojások sárgáját elkeverjük a
liszttel, a
tejjel, a
cukorral, a vanília belsejével. Ez egészet felforraljuk, majd beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjéket. Ezután a rumot elkeverjük benne. A palacsintát kivesszük a szalvétából, egy tálra tesszük, leöntjük a krémmel, majd meghintjük a
mogyoróval, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>