A
tojásokat habverővel keverd habosra, egy mély tálban. Majd apránként add hozzá a
lisztet, a
tejet, ízesítsd csipetnyi
sóval, és egy evőkanál
cukorral, ezt dolgozd el csomómentesre. Fél óra pihentetés után szóda
vízzel, két evőkanálnyi olajjal még egyszer keverd át. A palacsintasütőt olajozd be és forrósítsd fel. Kis merőkanállal csorgass bele tésztát úgy, hogy közben kőrkörösen mozgasd a serpenyőt, így vékonyan, egyenletesen eloszlik a tészta. A palacsinta felét közepes lángon addig süsd, míg a széle kezd már szép színt kapni. Ha serpenyőt ilyenkor megrázod, a jó palacsinta elmozdul. Majd fordítsd át és a másik felét is süsd meg. (ehhez már fele annyi idő kell) Csúsztasd tálra és addig folytasd a sütést, míg tart a tésztából. A töltelékhez készítsd el a vaníliás és az
eperízű pudingot.(a leírás alapján) A megmosott epret vágd apróra. Ha kész vagy a palacsintákat kend felváltva a kétféle pudinggal, és helyezd egymásra őket. Az
epres puding réteget szórd meg
eperdarabokkal. A te
tejére boríts egy palacsintát és mire kihűl, (a puding megdermed) már szeletelheted is mint egy tortát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>