A
tojásokat szátválasztjuk. A fehérjéb?l 8 dkg
cukorral kemény habot verünk. A sárgákat összekeverjük a maradék
cukorral és két kanál
liszttel, elkeverjük, majd hozzáadjuk a
gesztenyepürét is. Összeöntjük a habbal és folyamatos kevergetéssel adagoljuk a maradék
lisztet. Mikor jól elkevertük, beleöntjük egy el?készített tortaformába, amit papírral béleltünk ki. Simitsuk egyenletesre a te
tejét és tegyük süt?be. Gyenge lángon süssük 40 percig. Fordításkor vigyázzunk, ne essen össze. Akkor jó, ha benyomva a te
tejét visszaugrik. Borítsuk ki el?re
lisztezett táblára,
vízszintesen harmadoljuk el, de csak kih?lés után. Töltsük meg
gesztenyés krémmel.Végül kenjük be az oldalát is vékonyan krémmel. Ha marad a krémb?l, töltsük zsacskóba és készítsünk a te
tejére mintákat. A külsejét fondánnal is áthúzhatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>