Elkészítjük az édes palacsintát.
A darált dióbelet rumba áztatott mazsolával, meggyel, kisebb kockára vágott
almával, reszelt
narancs- és
citromhéjjal,
cukorral, vaníliás
cukorral együtt
tejjel elkeverjük, majd felfőzzük. Ha a töltelék híg lenne, édes morzsával sűrítjük. A tölteléket a palacsinták közepére halmozzuk, majd batyukat formálunk belőle.
A palacsintabatyukat kevés Rama
margarinnal kikent tepsibe tesszük. A
tojásfehérjéket a por
cukorral habosra verjük, a habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felspricceljük vele a batyuk te
tejét. Forró sütőben gyorsan megpirítjuk őket.
Tálaláskor por
cukorral meghintjük és langyos rummal meglocsoljuk, majd meggyújtjuk, hogy a por
cukor a te
tejükre karamellizálódjon.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>