A palacsinta elkészítéséhez a
vajat habosra keverjük a
tojások sárgájával, a por
cukorral és a reszelt
citromhéjjal, majd beleforgatjuk a
lisztet, a
tejszínt és öt
tojásfehérje habját.
vajjal kikent palacsintasütőben csak az egyik oldalát sütjük meg a palacsintáknak.
Minden palacsintát megkenünk lekvárral, meghintjük rumba áztatott mazsolával és cukrot dióval, majd
rácsúsztatjuk a következő palacsintát. A rakott palacsintát sütőben 10 percig sütjük, majd habzsákból, csillagcsövön keresztül feldíszítjük a visszamaradt
tojáshabbal, és forró sütőben rápirítjuk.
A pudingport simára keverjük a
tejjel, majd habverővel kevergetve készre forraljuk a puncsmártást. A tűzről levéve rummal ízesítjük.
A tortacikk alakúra vágott mágnás palacsintát körülöntjük a forró puncsmártással.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>