» 100 g vaj » 225 g liszt » 200 g porcukor » 3 dl tej » 700 g cseresznye » 125 g őrölt mandula » 2 tojás » egy csipet só
Gyúrjunk össze 200 gramm lisztet a darabokra vágott vajjal, 50 gramm porcukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy az állaga rugalmas maradjon, majd kelesszük fél óráig.
A maradék lisztet dolgozzuk simára a tojásokkal, a maradék cukorral és 2 deci tejjel.
Egy lepényformát kenjünk ki vajjal, béleljük ki a kinyújtott és villával megnyomkodott tésztával. Halmozzuk az aljára a kimagozott cseresznyét és kanalazzuk rá a krémet. Előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom