Lasagne fácánnal és borsóval receptHány személyre: 4
» Töltelék:
» 250 g kockára vágott
zsíros
szalonna» 16 kicsi
hagyma» 3 ek.
vaj» 8 vékonyra szeletelt nagy fácánmell
» 1 ek.
liszt» 600 ml csirkehúsleves
» 1 bouquet garni
» Lasagne:
»
vaj» 14 előfőzött lasagnelap
» 800 ml besamelmártás
» 80 g reszelt mozzorella
» 500 g friss bor
só
Lobogó
vízben blansírozzuk pár percig a
szalonnát. Serpenyőben a
hagymával együtt pirítsuk meg
vajban a
szalonnát, majd vegyük ki. Tegyük a serpenyőbe a fácánt, és pirítsuk körbe. Helyezzük tűzálló tálba.
Keverjük a
lisztet a serpenyőbe, pirítsuk meg, és öntsük rá a húslevest. Öntsük a fácánra, adjuk hozzá a bonquet garnit, és előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki a bonquet garnit. Adjuk hozzá a bor
sót,
szalonnát,
hagymát, és pároljuk sütőben 10 percig.
szalonnát és a fácánt turmixoljuk össze. Tűzálló tálba rétegesen rakjuk le a tésztalapokat, fácánhúst, és a besamelmártást. Szórjuk meg
sajttal, és süssük meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>