Olajbogyós cipók receptHány személyre: 4-6
» 600 g
liszt» 45 g élesztő
» 3 ek. olasz szárított fűszerkeverék
» 1 tk.
só» 3 ek.
olívaolaj» A töltelékhez: 210 g tehéntúró
» 210 g ricotta
sajt» 175 g töltött olajbogyó
» 175 g
mandula» 1 piros húsú
paprika» 1 ek. olasz szárított fűszerkeverék
Első lépésként elkészítjük a tésztát, ami a következőképpen történik: feloldjuk langyos
vízben az élesztőt, majd beleöntjük a
lisztet és másfél csésze langyos vizet, valamint ide kerül még az
olívaolaj, a
só és a szárított fűszernövények. Ezután meleg helyen kelesztjük.
Közben turmixot készítünk a töltött olajbogyóból és a
mandulából. Ezt a turmixot összekeverjük a túróval, a fűszernövényekkel és a ricottával. A megkelt tésztából 30 cipót készítünk, közepükre mélyedést nyomunk és az elkészített olajbogyós masszát beletesszük ezekbe a kis lyukakba. A cipókat olajozott sütőlapra rakjuk, ezen még 15 percig tovább kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Díszítésként rátesszük a sült cipókra a
paprikacsíkokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>