A kenyértésztaport az előírás szerint összekeverjük az élesztővel és elkészítjük. Meleg helyen negyed óráig kelesztjük, majd kétfelé osztjuk és kinyújtjuk. Kiolajozott sütőlemezre helyezzük az egyik lapot, majd rátesszük a közepére a megpucolt főtt
tojásokat, ezután kerül rá a vékony karikákra szeletelt szalámi, majd rátesszük a megmaradt
sajtot. Végezetül, amikor minden összetevő belekerült, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a két tészta szélét összenyomkodjuk. A tészta te
tejét bekenjük
vízzel, hogy szép fényesre süljön. Ezután további fél órát kelesztjük, majd kevés
lisztet szórunk a tésztára és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>