Vágd apróra a főtt, füstölt
sonkát és tedd a dagasztógépbe a többi hozzávalóval együtt. (A viszonylag kis mennyiségű
sonka kitűnő ízt ad a kenyérnek) Dagaszd meg 15-20 perc leforgása alatt. Keleszd a kétszeresére letakarva.
Gyúrd át lágyan a megkelt tésztát, formázd hosszúkásra és egy sütőpapírral bélelt formába tedd. Kend meg a te
tejét
sós
vízzel és hagyd 20 percig piheni. Végül előmelegített sütőbe tedd és 40- 45 perc alatt ropogósra süsd 180°C-on.
Rácson hagyd hűlni kiemelve a formából.
Megsüthető kenyérsütőgépben is! (Brandyvel és tarka
borssal őrjített
vajjal, mindenképp ki kell próbálni.)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>