» ázsiai vinaigrette-et satay mártás » 45 dkg nyers, megtisztított és kizsigerelt garnélarák, » vagy óriás garnéla » 20 dkg felkarikázott piros húsú kaliforniai paprika » 20 dkg felaprított újahagyma » durvára darabolt, pirított mogyoró
Mártás:
2 kiskanál thai vörös currykrém, 3 dl kókusztej, 10 dkg darabos mogyoróvaj, 1 kiskanál tamarindkrém, vagy frissen csavart citromlé, 3 dkg finomra aprított korianderlevél. Ezeket mind összekeverjük.
A mártást egy zacskóba tesszük. A rákokat, a paprikát, az újhagymát beletesszük és összerázzuk. 30 percre hűtőbe tesszük. A grillen forró tüzet készítünk, és egy wokot olajjal megkenünk és a tűzre tesszük. A rákos-zöldséges keveréket beletesszük és kevergetve 8 percig sütjük, majd lefedjük és még 5 percig pároljuk. Tálalás előtt a pirított mogyoróval megszórjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom