Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 239 kcal/1002 kj adagonként
A petrezselymet, a metélő
hagymát és a
tárkonyt mossuk meg alaposan és aprítsuk fel. A
tárkonyt, és a petrezselymet keverjük össze. A
fokhagymából préseljük ki a levét, és adjuk hozzá a felkockázott
mogyoróhagymát. Majd
hagymák keverékét, és
tárkony-
petrezselyem keveréket öntsük össze. Ehhez adjuk hozzá az
olívaolajat és jó alaposan keverjük össze. Sóval és
borssal ízesítsük. Az ízesített keverékbe rakjuk bele a Jakab-kagylókat. A halfilét kockázzuk fel, és adjuk hozzá az előbbi hozzávalókhoz. Ezt is alaposan forgassuk meg és tegyük be a hűtőbe, ahol 1 órán át hagyjuk pácolódni a keveréket. Az 1 óra leteltével kivehetjük a halat, és a kagylókat és tűzzük nyársra felváltva (1 kicsi kagyló, egy kis halfilé,...) Ezeket a nyársakat sütőben grillezhetjük 5 percig, közben egyszer fordítsuk meg, hogy minden oldalról jól átsüljön. A felaprózott metélő
hagymával szórjuk meg az elkészült nyársakat, és kis tálakban tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>