A kagylókat
vízben sikáljuk meg. A
mogyoróhagymát aprítsuk fel, a vörös
hagymát vágjuk kockára. A póré
hagymát szeleteljük fel. Hevítsük fel az
olívaolajat, tegyük bele a
hagymákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Sózzuk,
borsozzuk, majd fedjük le, és kis lángon pároljuk 5 percig. Adjunk hozzá 150 ml
fehérbort, és a vizet. Főzzük 15 percig. Egy másik lábosba tegyük bele a kagylókat, öntsük rá a maradék bort, és nagy lángon főzzük, amíg kinyílnak. A csukottakat dobjuk ki.
A kagylókat és a főtt tenger gyümölcseit a főzőlével együtt adjuk a zöldségekhez. Öntsük rá a
tejszínt, és melegítsük össze, majd tálaljuk..
Előkészület: 30 perc.
Főzési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>