Pirított fésűkagyló sütőtökkel és parmezánpürével recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 doboz(40 dkg) kanadai sütötökpüré » 3 dkg frissen reszelt parmezán » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors » 20 közepes fésűkagyló, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez
A grillen forró tüzet készítünk. Egy öntöttvas serpenyőt ráhelyezünk és hagyjuk átforrósodni. A rákokat olajjal megkenjük, és a forró serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Addig sütjük, amíg összeesnek és opálosak lesznek. Egy lábosban a sütőtökpürét és a parmezánt összemelegítjük, amíg a sajt elolvad, majd ízlés szerint fűszerezzük. A kagylók mellé kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom