A
szalonnát és az egyik
hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a
fokhagymával és a
szalonna felével megtűzdeljük a pulykát. Tepsibe tesszük, aláöntjük a bort, mellétesszük a
hagymakarikákat, betakarjuk a maradék
szalonnával, majd letakarjuk és puhára pároljuk.
A másik
hagymát lereszeljük, majd olajon megpirítjuk. A
gombát kis kockákra vágjuk, és a
paradicsompürével és fűszerekkel együtt a
hagymához adjuk. Lefedve 10 percig pároljuk. Amikor kihűlt hozzáadjuk a
lisztet és a
tojást.
A leveles tésztát, kinyújtjuk, majd egy 3 cm-es csíkot levágunk, és kis csillagokat szaggatunk ki belőle. A
gombás massza 1/4 részét rákenjük a tésztára, rátesszük a pulykát, majd a maradék masszát rákenjük. A tésztát ráhajtjuk, és lenyomkodjuk. A
tojássárgájával megkenjük, majd rátesszük a kis csillagokat, és azokat is megkenjük. Előmelegített sütőben küzepes hőfokon megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>