A krémes
vaj, a
tejszín, az őrölt
mandula, a
cukor és a fűszerek összedolgozásával elkészítjük a kacsaszeletek bundáját. Egy mély tálban a hozzávalókat összekeverjük, és labdácskát formálunk belőle. Nyújtódeszkán két sütőpapír közé helyezve sodrófával kb. egy cm vastagságúra lapítjuk és két órára hűtőbe rakjuk. A kacsamell szeleteket megszabadítjuk
zsírjától és inaitól, a bőrét bevagdossuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, lehetőleg először a bőrös felével lefelé kezdjük. Ezután előmelegített sütőben is sütjük még néhány percig 200 fokon. Ezután kivesszük, a hússzeletek te
tejére a kinyújtott masszából hasonló méretű négyzeteket vágunk, és visszatesszük a sütőbe kb. öt percre ugyancsak 200 fokra. Amikor megsült, aszalt gyümölccsel ízesített rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>