A húsokat sózzuk, a kétféle borssal ízesítjük, majd a csirkemellet leturmixoljuk a tejszín egy részével és a citromlével. A káposztaleveleket sós vízben blansírozzuk, maj
A fácánt kívül-belül sóval, a belsejét majoránnával is bedörzsöljük. Bőrét bevagdossuk, és szalonnaszeleteket tűzünk bele. Tepsibe tesszük, és megkenjük olajjal. Sütőben
A fácánt sózzuk, borsozzuk, majd a felaprózott aprólékot a hasüregekbe töltjük, és letakarjuk őket szalonnával. Ezután kevés vajon megpirítjuk, majd vizet öntünk alá, és
A madarat feldaraboljuk, a mellét és combjait sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk, és megsütjük rajta. A többi húst lefejtjük a csontokról, majd a felaprított hagymáv
A fácánt megtisztítjuk, lábait félig, nyakát egészben levágjuk, a belsőségeket kiszedjük. Megkötözzük, szalonnaszeleteket tűzünk a bőrébe, és sóval ízesítjük. Egy tűzálló
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, a káposztát felcsíkozzuk. A hagymákat egy kivételével felaprózzuk, az egyet pedig babérlevéllel, szegfűszeggel megtűzdeljük. A zsíron m
A fácánt sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd befedjük a szalonnával, és megkötjük. Így vajon megpirítjuk, és félretesszük. A megmaradt zsiradékba tesszük a felcs
A madarat szétszedjük, fűszerezzük, majd vajat hevítünk, és megsütjük rajta a fácánt. A zöldségeket kis darabokra vágjuk, vajon pároljuk pár percig, majd ráöntünk 8 dl al
Ugrás a lap tetejére >>