A madarakat megtisztítjuk, majd a combokon kívül mindent levágunk a törzséről. Alaposan megmossuk, majd
vajat hevítünk, és addig pirítjuk benne, amíg barna nem lesz. Utána egy lábosba rakjuk. A
gombát,
sárgarépát és
hagymát felszeleteljük, majd a maradék
vajon megfuttatjuk. Ráhintjük a
lisztet, a felesleges
vajat leöntjük róla,
sóval ízesítjük, majd felengedjük a borral és a
vízzel. Alacsony hőmérsékleten megfőzzük. A madarakat kiszedjük, a levét átpasszírozzuk, felfőzzük, leszűrjük, majd újra felfőzzük. A madarak mellcsontját kiszedjük, és félbevágjuk őket. Rálocsoljuk a mártást, majd 10 percig sütőben sütjük.
vajas pirítóssal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>