Tegyük a búzatöretet egy
salátástálba. Facsarjuk ki a
narancs és
citromok levét, tegyük a levet egy edénybe, adjuk hozzá a
mézet, és forraljuk fel. Amikor forr, vegyük le a tűzről és öntsük a búzatöretre, fedjük le, hogy megszívja magát.
A mazsolára öntsük rá a
narancsvirág-esszenciát, és hagyjuk állni 10 percig. Az őszibarackot és a körtét hámozzuk meg, a nektarinnal és a sárgabarackkal együtt vágjuk fel őket kis kockákra. A búzatöretet szedjük szét, és adjuk hozzá a gyümölcsöket, majd a mazsolát a levével együtt és keverjük össze. Tegyük hűtőbe az egészet 2 órára, és párszor keverjük át. Tálalás előtt díszítsük
mentalevéllel.
Mindössze 22 perc alatt elkészül, plusz a hűtési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>