Tisztítsuk meg a
hagymákat, az egyiket vágjuk karikára, a másikat apró kockára. Forrósítsuk fel az olaj egyharmadát, és pároljuk benne üvegesre a
hagymakockákat. Adjuk hozzá a darált hús felét, és keverés közben süssük 8 percig.
Keverjük össze a serpeny? tart
almát a nyers darált hússal, rizzsel, 1
tojással,
petrezselyemmel,
sóval,
borssal, köfte-f?szerkeverékkel. Vegyünk ki a keverékb?l egy ev?kanállal kb.
tojásnagyságú adagot, és formáljunk gombócot bel?le. A gombócot nyomjuk laposra, az egyik oldalát nyújtsuk comb formájúra.
Forrósítsuk fel a serpeny?ben a maradék olajat. Verjük fel a megmaradt
tojásokat.
Forgassuk a húsmasszát el?ször
lisztbe, majd mártsuk a
tojásba, és tegyük a forró olajba. Tegyük az asszonycombokat egy tálra, tegyük rá a
hagymakarikákat, és szórjuk meg
paprikával.
Tálalhatjuk forrón és hidegen is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>